5 barbecue tips voor op de camping

5 barbecue tips voor op de camping

Barbecueën is en blijft een populaire activiteit voor mensen wanneer de tempraturen stijgen. Op sommige campings is het gebruik van barbecues niet toegestaan. Er zijn echter ook voldoende campings waar het nog wel toegestaan is om de barbecue te gebruiken. Met de stijgende tempraturen geeft Kamperen met de Caravan graag een aantal bruikbare barbecue tips voor op de camping.

Tip 1: Voorkom vlammen tijdens het barbecueën
Brandveiligheid is een belangrijk issue voor campings om de barbecue van het terrein te weren. Op de campings waar het wel is toegestaan is het dan natuurlijk extra belangrijk om te voorkomen dat er vlammen ontstaan op de barbecue. Veeg overtollig vet van het vlees of vis met een stuk keukenpapier door het op het vlees of vis te deppen. Naast vlammen veroorzaakt overtollig ook verbanding van het product. Het gebruik van speklappen kan je beter vermijden op de barbecue. De speklappen bevatten uit zichzelf al zeer veel vet.

Tip 2: Gebruik aluminiumfolie op de barbecue
Nog een extra tip om vlammen of verbrand vlees/vis te voorkomen is het gebruik van aluminiumfolie of aluminiumbakken op de barbecue. Dit is zeker aan te raden wanneer je gebruik maakt van gemarineerd vlees of toch je overheerlijke speklappen wilt bakken. Op deze wijze voorkom je dat het vet gaat druipen in de barbecue.

Tip 3: Voorkom het uiteenvallen van je vis en uitdrogen van je vlees
Vis bakken zonder dat deze uiteenvalt op je barbecue? Wikkel een stukje overheerlijke spek om je vis en deze valt niet meer uit elkaar. Wanneer je deze tip ook toepast op je vlees zal het vlees een stuk minder snel uitdrogen. Tevens brengt het ook nog eens een lekker smaakje met zich mee.

Tip 4: Een schoon barbecuerooster
Gebruik een stukje citroen voor een blinkend barbecuerooster. Zorg dat je barbecue rooster nog heet is en snijd een stukje citroen af. Boen goed met het stukje citroen over het rooster heen en borstel hem dan nog even na met de staalborstel. Het gebruik van een citroen doet ook wonderen tijdens het barbecueën. Door het rooster na elk gerecht even in te smeren met de citroen, voorkom je dat het volgende gerecht smaakt naar de vis of het stukje vlees dat je eerder hebt gebakken.

Tip 5: Keer vlees niet te snel en niet te vaak om
Last van vlees of vis dat altijd aan je rooster plakt? Je keert het dan waarschijnlijk te snel en te veel om. Laat het even rustig liggen en na een paar minuten laat het stukje vlees of vis vanzelf weer los.