Waarom is een skottelbraai zo ideaal op de camping?

Waarom is een skottelbraai zo ideaal op de camping?

Waarom is een skottelbraai zo ideaal op de camping?
Vroeger, jaren geleden zag je veel mensen op de camping het eten bereiden op een barbecue. Tegenwoordig zie je steeds meer mensen gebruik maken van een skottelbraai, het is anders dan een barbecue en je hebt ook veel meer mogelijkheden met een skottelbraai.

Het voordeel van een skottelbraai ten opzichte van een barbecue is dat er diverse accessoires voor te koop zijn waardoor de mogelijkheden ongekend zijn.Een skottebraai is ideaal om mee te nemen, snel in- en uit elkaar te halen, ideaal voor op de camping, maar ook voor thuis in de tuin of op het balkon.Van een stukje vlees bakken tot een complete maaltijd bereiden is allemaal mogelijk op een skottelbraai.
 
Hoe is de skottelbraai ontstaan en waarom deze naam?
De Cadac Skottelbraai kent haar oorsprong in Zuid-Afrika. Zij ‘braaiden’ hun gerechten op het vlak van oude ploegscharen. Een aantal decennia geleden ontstond vanuit dit historisch feit een nieuw concept binnen de barbecue wereld: de Cadac Skottelbraai. Cadac is een bedrijf die al sedert jaren voor de Nederlandse markt een skottelbraai produceert. Het idee van de oude ploegschaar werd gebruikt maar er werd een mooie, ronde geëmailleerde schotel gemaakt die op een standaard geplaatst kan worden. Oorspronkelijk noemde men dit de skottelskaarbraai.

Wat kunnen we allemaal bereiden op een skottelbraai?
Omdat de schaal rond is en ovaal toeloopt is het bereiden van gerechten erg gemakkelijk. Iets wat al gaar is kan opzij geschoven worden en blijft dan toch warm. Vlees of vis die wat meer warmte nodig hebben leggen we in het midden. Naast vlees en vis kan men allerlei soorten groenten wokken in de skottelbraai. Ook zelf combinaties van groenten maken is heel leuk en kan kleurrijk zijn. Daarnaast kan men fruit als dessert op de skottelbraai leggen, bijvoorbeeld gebakken banaan maken. Indien de skottelbraai een apart deksel heeft dan kan deze ook gebruikt worden als oven. Hierbij kunnen dan pizza’s worden gemaakt of afbakbroodjes.

Met de Cadac Skottelbraai bent u de chef in de Franse, Italiaanse, Spaanse of zelfs de Aziatische kijken. Maak altijd de lekkerste Skottelbraai recepent. Barbecueën is natuurlijk een fantastische bezigheid, maar misschien wilt u een avondje iets anders. Plaats de steenovenpizzaplaat op de Cadac Skottelbraai en bak een heerlijke pizza quattro stagioni. Of ga een lekker avondje wokken met het hele gezin. De ware kok verveelt zich nooit met de Cadac Skottelbraai, want skottelbraai recepten zijn er in overvoed.